به گزارش خبرنگار میراثآریا، نشست خبری علی دارابی قائممقام وزیر و معاون میراثفرهنگی کشور با خبرنگاران صبح امروز یکشنبه ۱۴ بهمن ماه ۱۴۰۳ در سالن فجر وزارتخانه برگزار شد.
علیرضا ایزدی مدیرکل ثبت آثار و حفظ میراث معنوی و طبیعی، فاطمه داوری مدیرکل حفظ و احیای بناها، بافتها و محوطههای تاریخی و لیلا خسروی سرپرست ادارهکل موزهها، مصطفی پورعلی مدیرکل امور پایگاههای میراث ملی و جهانی نیز در این نشست حضور داشتند.
علیرضا ایزدی مدیرکل ثبت آثار و حفظ میراث معنوی و طبیعی در این نشست گفت: معتقدیم میراثفرهنگی زنده و پویاست.
او افزود: سواحل خلیج فارس برای ما اهمیت دارد، بعد از اینکه جزایر سهگانه مطرح شد نشستی در قشم برگزار کردیم و ۸ محوطه را در فهرست آثار ملی ثبت کردیم و مسائل کاوش نیز در دست اقدام قرار دارد.
فاطمه داوری درباره دستاوردهای میراثفرهنگی بعد از پیروزی انقلاب گفت: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی تنها دو رشته دانشگاهی مرتبط با حوزه میراثفرهنگی وجود داشت اما اکنون نزدیک به ۲۰ رشته مرتبط داریم.
مدیرکل حفظ و احیای بناها، بافتها و محوطههای تاریخی ادامه داد: آمار ثبتهای ملی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی افزایش پیدا کرده است و قابل مقایسه با قبل از پیروزی انقلاب اسلامی نیست.
لیلا خسروی سرپرست ادارهکل موزهها، درباره استرداد سکهها از دبی گفت: تمام کارها در این زمینه انجام و مباحث دنبال شده و امیدواریم بهزودی به سرانجام برسد.
او درباره اشیایی که در موزههای شیراز قرار دارد، تصریح کرد: بحث موزه خصوصی شیراز را پیگیری کردیم، این موزه از سال ۹۵ مجوز مجموع داری گرفته و تمام اشیا به صورت موروثی به موزه رسیده و قرار استدر سامانه جام ثبت شود.
مصطفی پورعلی مدیرکل امور پایگاههای میراث ملی و جهانی با اشاره به پایگاه ری گفت: شهرداری طرحی برای ساماندهی این پایگاه ارائه کرد، اما چون طرح آن کارشناسی نبود، پیشنهاد دادیم به طور علمی پیش رود.
او افزود: برای تمام پایگاههای شاخصمان کارگروهی تشکیل دادیم تا تمام طرحهای شاخص مطرح شود و پیشکسوتان حوزه درباره آن نظر دهند. همچنین برای پایگاه چوگاسفلی تخصیص اعتبار انجام شده و اولویت ما تداوم کاوشها و راهاندازی سایت موزه است.
انتهای پیام/
نظر شما